info

theater

Wij hebben in totaal 5 theaters, waarvan er 4 zich buiten bevinden. Overdekt, besloten en rustiek. Bij elke locatie is te zien wanneer de volgende voorstelling begint. Elk theater heeft zijn eigen kleur gekoppeld aan een leeftijdscategorie.
Wij hebben weer de leukste theatervoorstellingen en zelfs workshops theater maken. Voor elke leeftijdsgroep andere voorstellingen en workshops. Theater voor het hele gezin.

muziek

Wij hebben voor jullie uit de grote berg van gave interactieve muzieksessies en performers een aantal super leuke activiteiten/ optredens weten te boeken. van Raw Resonance (150 kinderen tegelijk) muziek maken tot Troef Theater (intiem en leuk) tot meedoen met een workshop Aerobic Funk.

Laat je meeslepen en opzwepen door de muziek, de  beats en de klanken.

dans & djembe

Wil jij leren dansen als een professionele danser? Wil je leren dansen en zingen tegelijk? Wil je leren hoe je de beste moves kunt maken met hiphop/ breakdance? Of wil jij weten hoe je zelf muziek kan maken en spelen?
Doe dan mee met de workshops en laat je talenten zien en shinen. In het programma kan je zien op welke momenten er voor welke leeftijdscategorie de workshops zijn.

Science

Heb je altijd gedroomd dat je dingen bouwde of mocht slopen? Heb je de neiging om te weten hoe dingen in elkaar zitten? Mooi! Bij ons mag je ze namelijk uit elkaar halen. In de Science hall binnen mag en kan je je uitleven met het uit mekaar halen van de leukste apprateren
Grijp je kans om zelf alles uit te doktoren. Je mag al het gereedschap gebruiken wat er ligt..

Art & Fun

Tijdens het festival kan jij zelf je eigen kunstwerk maken. Er is een echte expositieruimte (expo) waar wij een verrassing voor jullie hebben. Buiten op de Koel310 muur mag je graffiti spuiten. Er er is een live-contest op zaterdag. 
'Van Rembrandt tot aan het strand'.
Je kunt vragen stellen over kleuren,  de techniek, beleef en bekijk kunst door kunst zelf te maken.

story telling

Houd jij van boeken lezen? Vind je het leuk als je voorgelezen wordt? In onze speciale story telling jungle kan jij tussen de apenbomen, grote knuffels, vers fruit, heerlijk achterover gaan zitten en luisteren en kijken naar de leukste verhalen.

Droom weg bij de vele verhalen. In elke hoek wordt voorgelezen op leeftijdscategorie.

food & drinks

Op verschillende locaties kan je de meest vurrukkulukuh hapjes en drankjes krijgen. Goede voeding, een barrista bar met de lekkerste koffie, food trucks met een zeer divers en zeer gezond aanbod. Biologisch, hoogwaardig, vers bereid en prijs kwaliteit verhouding.

Geniet van de vele mogelijkheden en bestel je munten hiervoor aan de kassa.

tropische markt

De gezelligheid van een tropische markt, kramen gevuld met  plaatselijke lekkernijen, kleding en nog veel meer.
Op de achtergrond live muziek, de geur van verse koffie en een heerlijke crêpe met poedersuiker en honing en een bolletje ijs.

De zon hoog boven je, wanend aan een tropisch strand, palmbonen zwiepen in de wind......

inflatables

Natuurlijk zijn er ook springkussens aanwezig. Elk springkussen heeft zijn eigen leeftijdscategorie, zodat de kleinsten ook veilig kunnen springen.
Daarnaast hebben wij ook nog een mega trampoline staan voor de ouderen en een mega grote skelterbaan waar je in allerlei soorten skelters je rondes kunt maken.
Zie voor de skelterbaan ook de leeftijdscategorie in het tijdschema.

sport & spel

De Alkmaarse Kampioenschappen loopfiets op zondag, voor kinderen tot 5 jaar. Het aanvallen van een stormbaan die ze gebruiken bij de Strong Viking tot en met 12 jaar.  Lianen, schommels en paarden.

Zaterdag 6 juli staat in het teken van sport en spel en de gaafste workshops door professionals. Heb je altijd al een keer les willen krijgen van een prof? Doe mee met de workshops. Van Judo, tot Krav Maga, tot hoelahoepen in ons hoelahoep café.

kampvuur

Heerlijk zitten bij het kampvuur. Luisteren naar de gitarist die daar de meest mooie muziek speelt. Je eigen marshmallows aan een stokje binden en die boven het vuur houden. Het hypnotiserende effect van vuur, de knapperende houtblokken en de geur van vrijheid.

Een heerlijke traktatie met een welverdiende verse barista koffie of vers geperste smoothie van één van de foodtrucks zeer welkom is.

extra's

Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke dingen te doen en te beleven op dit kinderfestival. Denk hierbij aan de silent disco in de grote lounge, de skelterbaan, de workshops chocolade maken door een echte chocolatier, terrasjes verstopt over het terrein, alles wat je maar kan bedenken is er bij de JungleFabriek 2019. Nu twee dagen in Alkmaar.
Een totaalpakket aan zintuiglijke ervaringen gecombineerd tot een over heerlijk speelparadijs voor de kinderen.