info

theater

Wij hebben in totaal 5 theaters, waarvan er 4 zich buiten bevinden. Overdekt, besloten en rustiek. Bij elke locatie is te zien wanneer de volgende voorstelling begint. Elk theater heeft zijn eigen kleur gekoppeld aan een leeftijdscategorie.
Wij hebben weer de leukste theatervoorstellingen en zelfs workshops theater maken. Voor elke leeftijdsgroep andere voorstellingen en workshops. Theater voor het hele gezin.

muziek

In de grote jungle hal is er live muziek. Van een band die speciaal voor kinderen speelt, tot een DJ die live mixt, silent disco in de grote lounge en zelf djembe leren spelen in de kleine zaal boven.
Heerlijke muziek waar je naar kan luisteren, waar je kan dansen en waar je zelf muziek kan leren spelen.

Alle muziek is afgestemd op de kinderen, het niveau en de stijl van de muziek.

dans & djembe

Wil jij leren dansen als een professionele danser? Wil je leren dansen en zingen tegelijk? Wil je leren hoe je de beste moves kunt maken met hiphop/ breakdance? Of wil jij weten hoe je zelf muziek kan maken en spelen?
Doe dan mee met de workshops en laat je talenten zien en shinen. In het programma kan je zien op welke momenten er voor welke leeftijdscategorie de workshops zijn.

Science

Heb je altijd gedroomd om proefjes te mogen doen in je eigen huis? Wil je weten hoe je rook kan maken met ijs? Wil je weten hoe een plastic fles omgebouwd kan worden naar een waterraket?

Grijp je kans om zelf de proefjes uit te dokteren, ga de uitdaging met de professor aan, maak super zeepbellen, bouw je eigen raket en schiet hem af.

Art & Fun

Tijdens het festival kan jij zelf je eigen kunstwerk maken. Er is een echte expositieruimte (expo) waar wij een verrassing voor jullie hebben. Buiten op de Koel310 muur mag je graffiti spuiten. Er er is een live-contest op zaterdag. 
'Van Rembrandt tot aan het strand'.
Je kunt vragen stellen over kleuren,  de techniek, beleef en bekijk kunst door kunst zelf te maken.

story telling

Houd jij van boeken lezen? Vind je het leuk als je voorgelezen wordt? In onze speciale story telling jungle kan jij tussen de apenbomen, grote knuffels, vers fruit, heerlijk achterover gaan zitten en luisteren en kijken naar de leukste verhalen.

Droom weg bij de vele verhalen. In elke hoek wordt voorgelezen op leeftijdscategorie.

food & drinks

Op verschillende locaties kan je de meest vurrukkulukuh hapjes en drankjes krijgen. Goede voeding, een barrista bar met de lekkerste koffie, food trucks met een zeer divers en zeer gezond aanbod. Biologisch, hoogwaardig, vers bereid en prijs kwaliteit verhouding.

Geniet van de vele mogelijkheden en bestel je munten hiervoor aan de kassa.

tropische markt

De gezelligheid van een tropische markt, kramen gevuld met  plaatselijke lekkernijen, kleding en nog veel meer.
Op de achtergrond live muziek, de geur van verse koffie en een heerlijke crêpe met poedersuiker en honing en een bolletje ijs.

De zon hoog boven je, wanend aan een tropisch strand, palmbonen zwiepen in de wind......

inflatables

Natuurlijk zijn er ook springkussens aanwezig. Elk springkussen heeft zijn eigen leeftijdscategorie, zodat de kleinsten ook veilig kunnen springen.
Daarnaast hebben wij ook nog een mega trampoline staan voor de ouderen en een mega grote skelterbaan waar je in allerlei soorten skelters je rondes kunt maken.
Zie voor de skelterbaan ook de leeftijdscategorie in het tijdschema.

sport & spel

Van klimmen met grigri's tot het beklimmen van een echte klimmuur. Het aanvallen van een stormbaan die ze gebruiken bij de Strong Viking tot een MobStacle parcours. Lianen in de fabriekshal, grote touwschommels in de bomen buiten.

Zaterdag 6 juli staat in het teken van sport en spel en de gaafste workshops door professionals. Heb je altijd al een keer les willen krijgen van een prof? Doe mee met de workshops.

kampvuur

Heerlijk zitten bij het kampvuur. Luisteren naar de gitarist die daar de meest mooie muziek speelt. Je eigen marshmallows aan een stokje binden en die boven het vuur houden. Het hypnotiserende effect van vuur, de knapperende houtblokken en de geur van vrijheid.

Een heerlijke traktatie met een welverdiende verse barista koffie of vers geperste smoothie van één van de foodtrucks zeer welkom is.

extra's

Natuurlijk hebben wij nog veel meer leuke dingen te doen en te beleven op dit kinderfestival. Denk hierbij aan de silent disco in de grote lounge, de skelterbaan, de workshops chocolade maken door een echte chocolatier, terrasjes verstopt over het terrein, alles wat je maar kan bedenken is er bij de JungleFabriek 2019. Nu twee dagen in Alkmaar.
Een totaalpakket aan zintuiglijke ervaringen gecombineerd tot een over heerlijk speelparadijs voor de kinderen.